π | π | |||
sinx=sin(x+ | )−sin | |||
6 | 6 |
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||
sinx=2*cos | *sin | ⇔ | ||||||||||||||||||||||||||||||||
2 | 2 |
x | π | x | ||||
sinx=2*cos( | + | )*sin | ||||
2 | 6 | 2 |
x | x | x | π | x | ||||||
2sin | *cos | −2*cos( | + | )*sin | =0 | |||||
2 | 2 | 2 | 6 | 2 |
x | x | x | π | |||||
2sin | *(cos | −cos( | + | ))=0⇔ | ||||
2 | 2 | 2 | 6 |
x | x | x | π | |||||
sin | =0 lub cos | =cos( | + | )⇔ | ||||
2 | 2 | 2 | 6 |
x | x | x | π | ||||
=kπ lub | = | + | +2kπ sprzeczność lub | ||||
2 | 2 | 2 | 6 |
x | x | π | ||||
=−( | + | )+2kπ ⇔ | ||||
2 | 2 | 6 |
π | ||
x=2π lub x=− | +2kπ | |
6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |