Walec wpisany w stożek
Alberto: W stożek wpisano walec w ten sposób , że dolna podstawa walca zawiera sie w dolnej podstawie
stozka, a okrąg górnej podstawy walca zawiera sie w powierzchni bocznej stożka. Wiadomo, że
promień podstawy walca jest trzy razy krótszy od promienia podstawy stożka, a pole przekroju
osiowego stozka wynosi 18. Oblicz pole powierzchni bocznej walca.
31 mar 17:48
Alberto: Pomoże ktoś
31 mar 18:10
Janek191:
To było wczoraj rysowane
31 mar 18:12
dero2005:

R = 3r
−−−−−−−−−−−−−−−−
rb = 4
P
b = 2πrb = 8π
31 mar 21:56