matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Gajwer:
Sprawdź czy funkcja f ma pochodną w punkcie x=1. f(x)=1/x dla 0<x<1 f(x)=2−x dla x>=1 (f(1+h)−f(1))/h= Skąd wiem ile wynosi 1+h, żeby wiedzieć którego wzoru funkcji użyć?
31 mar 17:02
Gajwer:
poradziłem se już
31 mar 17:31