kto obliczy?
zzz: Punkty A=(−1,0) B=(−3,−6) C=(9,10) są kolejnymi wierzchołkami prostokąta ABCD. Oblicz
współrzędne wierzchołka D oraz pole tego prostokąta.
31 mar 16:45
Krystek: Wykorzystaj równość wektorów i wzór na dł wektora do obliczenia pola
31 mar 16:48
Mila:
Witaj Krystek, jak się masz?
31 mar 16:49
5-latek: Dzien dobry
Milu 
Pozdrawiam
Tez się zastanawiałem czy to nasza
Krystek bo ostatnio miała nick z malej litery.
Jeśli jednak to Ty
krystek to pozdrawiam i
31 mar 16:54
Krystek: @
Etuś jak bedziesz to usuń mój post.
31 mar 17:00
Mila:
Ja to zrobię.
31 mar 17:21
Mila:
Pozdrawiam Krystek i 5−latka i wszystkiego najlepszego z okazji świąt Wielkiej Nocy.
31 mar 17:24
Krystek: Dziękuję Milu !
31 mar 17:24
Krystek: Odwzajemniam życzenia , obyśmy mogli sie spotykć na tym forum jeszcze długo. Buziaczki
Jak pomyslę ,że to już ponad rok minął od czasu moich problemów to wierzyć się nie chce.
31 mar 17:26
Mila:
31 mar 17:47
Mila:
Czy dobrze napisałeś treść, może to ma być równoległobok ?
31 mar 17:53
zzz: Punkty A=(−1,0) B=(−3,−6) C=(9,−10) są kolejnymi wierzchołkami prostokąta ABCD. Oblicz
współrzędne wierzchołka D oraz pole tego prostokąta.
31 mar 18:44
Mila:

1) Pole:
|AB|=
√22+62=
√40=2
√10
|BC|=
√42+122=
√16+144=
√160=
√16*10=4
√10
P
▭=2
√10*4
√10=8*10=80
2)
Wierzchołek D
CD|| BA i |CD|=|BA|
BA
→=[2,6]
CD
→=[2,6]
C=(9,−10)→T
[2,6]→D=(9+2,−10+6)=(11,−4)
31 mar 21:52