matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciąg geometryczny
ja:
Ciąg (1,x
2
,y,16) jest geometryczny. wówczas A. x
4
=16 B. x
5
=16 C. x
6
=16 D. x
7
=16
31 mar 15:35
Janek191:
(x
2
)
2
= y ⇒ x
4
= y ⇒ y
2
= x
8
y
2
= 16 x
2
więc x
8
= 16 x
2
/ : x
2
x
6
= 16 ======
31 mar 15:41
ja:
dziękuje
31 mar 15:49