matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
echo dnia 2015 osie symetrii
ja:
punkt A=(0,5) jest wierzchołkiem prostokąta ABCD. Osiami symetrii tego prostokąta są proste o równnaniach y=1/2x+15/8 oraz y=−2x+15. Wyznacz równanie prostej zawierającej przekątną BD tego prostokąta
31 mar 15:27