dwie pompy echo dnia 2015
ja: Pierwsza pompa, pracując samodzielnie, napełnia zbiornik w ciągu 12 godzin, a druga pompa
napełnia go samodzielnie w ciągu 10 godzin. O godzinie 9:00 uruchomiono pierwszą pompę. Pompy,
pracując razem, zakończyły napełniać zbiornik o 15:48. Oblicz, o której godzinie rozpoczęła
pracę druga pompa.
31 mar 14:37
irena_1:
6h48min=6,8h
x− czas pracy II koparki
17+3x=30
3x=13
O 13.20
31 mar 14:46
irena_1:
Odpowiedź zła:
15.48 − 4.20=11.28
włączono o godz. 11.28
31 mar 14:47
J:
i skąd się wzięła koparka ?
31 mar 14:48
irena_1:
Ojej! Ja, baba nie znam się na maszynach...
31 mar 14:50
J:
31 mar 14:51
ja:
31 mar 14:54
kix: koparką też można napełnić zbiornik
31 mar 15:04
ja: dziekuje bardzo
31 mar 15:23