matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyrażenia
piter :
wyrażenia piter : )
czy tak to leci
(2z+3)2− 4z2+2z= 4z+9+16z−2z= 14z+9 (3s+4)2 − (2s−2)2= 9s+16+4s+4= coś pokiełbasiłem
30 lis 18:30
Godzio:
1) dobrze 2) (3s+4)
2
− (2s−2)
2
=9s
2
+24s+16−4s
2
+8s−4=5s
2
+32s+12
30 lis 18:40