matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jeśli można to potrzebna na teraz dzięki z góry
andzia:
oblicz korzystając z poznanych wzorów a) 9,75do kwadratu−0,25do kwadratu b)502do kwadratu−498do kwadratu
30 mar 21:37
PW:
9,75
2
− 0,25
2
= (9,75−0,25)(9,75+0,25) = 9,5·10 = 95.
30 mar 21:42