Całeczki
Natalia: Hej! Mam problem z kilkoma całkami, byłabym bardzo wdzięczna za pomoc

1. ∫
4√cos2x+2 sin2xdx
2. ∫ e
x2+lnxdx
3. ∫ e
ex+xdx
30 mar 20:33
ICSP: 1. Podstawienie t = cos2x + 2
2. ex2 + lnx = x * ex2 i podstawienie t = x2
3. eex + x = eex * ex i podstawienie t = ex
30 mar 20:35
Natalia: 2 i 3 rozwiązałam z Twoimi podpowiedziami, wielkie dzięki

Ale z 1 nadal mam problem, już wcześniej wiedziałam co podstawić, ale nie wiem jak potem to
skrócić...
30 mar 20:51
ICSP: t = cos2x +2
dt = −sin2x dx
∫ 4√cos2x + 2 sin2x dx = − ∫ 4√t dt = −∫ t1/4 dt = ...
30 mar 21:04
Natalia: Dziękuję
30 mar 21:30