.
Magda: Czy wyrażenie 3,5x2 opisuje stosunek prostopadłościanu, którego stosunek wynosi 2 : 3 : 5 ?
30 mar 20:11
Janek191:
Napisz porządnie treść zadania .
30 mar 20:14
5-latek: Tak Magda
Opisuje . Nazywa się ta brednie
30 mar 20:20
kix: z treści zadania najbardziej przekonująco brzmi stosunek
30 mar 20:26
Janek191:
Stosunki się jej pomyliły
30 mar 20:28
Max: objętość prostopadłościanu*
30 mar 20:30
Janek191:
2x : 3 x : 5 x
x : 1,5 x : 2,5 x
V = x*1,5 x* 2,5 x = 3,75 x3
30 mar 20:37
Janek191:
2x : 3 x : 5 x
x : 1,5 x : 2,5 x
V = x*1,5 x* 2,5 x = 3,75 x3
30 mar 20:37
Magda: dzięki
30 mar 20:38