funkcja
andrzej : Znajdź wartość największą funkcji f(x):
f(X)=2√2x2−4x+3
30 mar 19:41
===:
Sprawdź co masz pod pierwiastkiem −
30 mar 19:50
===:
Sprawdź co masz pod pierwiastkiem −
30 mar 19:50
Janek191:
| | 2 | |
f(x) = |
| ? |
| | √ 2 x2 − 4 x + 3 | |
30 mar 19:56
Janek191:
Znajdź najmniejszą wartość funkcji g(x) = 2 x2 − 4 x + 3
30 mar 19:57
andrzej : to nie trzeba z pochodnej liczyć

?
30 mar 19:59
andrzej : to nie trzeba z pochodnej liczyć

?
30 mar 20:00
andrzej : to nie trzeba z pochodnej liczyć

?
30 mar 20:01
Janek191:
Nie . Oblicz q dla funkcji g .
30 mar 20:05
andrzej : q=1
30 mar 20:07
Janek191:
q = f(p) = f(1) = 2 − 4 + 3 = 1
więc
==============
30 mar 20:10
Janek191:
Miało być
ymax = 2
30 mar 20:11
andrzej : aaaaa... no tak... wierzchołek paraboli...

dzięki wielkie
30 mar 20:12