matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ostroslup
Gosia:
Oblicz Pc i V ostrośłupa prawidłowego czworokatnego o krawędzi podstawy 6 i wysokości 8.
30 mar 18:48
dero2005:
a = 6 H = 8 h
s
=
√
H
2
+ (
a
2
)
2
=
a
2
H
V =
=
3
P
c
= a
2
+ 2a*h
s
=
30 mar 19:27