matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geom
Pilo:
Oblicz pole koła opisanego na tr. prost. o przyprost.
√
7
− 2 i
√
7
+ 2 (
√
7
− 2)
2
+ (
√
7
+ 2)
2
= c
2
7 − 4
√
7
+ 4 + 7 + 4
√
7
+ 4 = c
2
c = 2
√
5
r =
√
5
P = 5π Dobrze
30 mar 18:29
Pilo:
30 mar 18:49