matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
Kinga;):
Pucharek do lodów ma kształt stożka, którego przekrój osiowy jest trójkątem równobocznym o boku 12 cm. Oblicz pojemność tego pucharka.
30 mar 18:23
dero2005:
d = l = 12
d
√
3
h =
= 6
√
3
2
πd
2
*h
V =
=
12
30 mar 18:55