matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Geometria
Pilo:
Kwadrat ma przekątną równą 7. Oblicz obwód d = a
√
2
7 = a
√
2
7
√
2
a =
2
7
√
2
Ob =
*4 = 14
√
2
2
Trójkąt równoboczny ma pole równe 8. Oblicz h 32 = a
2
√
3
32
√
3
= a
2
3
32
√
3
h = (
*
√
3
)/2
3
nierówne te liczby...
30 mar 17:36
Pilo:
?
30 mar 18:14
dero2005:
h =
√
8
√
3
30 mar 18:21
Pilo:
a nie da się tego h inaczej zapisać
30 mar 18:53