aa
Hugo: Ktoś pomoże mi analizować zadanka

?
30 mar 17:22
30 mar 17:23
Hugo: 1. Definiujemy rekurencyjnie s0 = 1 i sn+1 = 2/sn dla n ∈ N.
(a) Wypisz kilka pierwszych wyrazów tego ciągu.
(b) Jaki jest zbiór wartości ciągu s?
30 mar 17:26
Hugo: 1a)
s
0 = 1
S
1 = 2/1
s
4 = 2/4

?
30 mar 17:38
Hugo: 1b)
1,2,4,8....
dodatni całkowity parzysty

jak to napisac
30 mar 17:40
Hugo: s
0 = 1
s
1 = 2/1 = 2
s
2 = 2/2 = 1
s
3 = 2/1 = 2
−,−
czyli jak w trygonometri jest cykliczny i przyjmuje wartossci 1 i 2

?
30 mar 17:41
Hugo: 2. Definiujemy rekurencyjnie SEQ(0) = 0 i SEQ(n + 1) = 1/[1 + SEQ(n)] dla n ∈ N. Oblicz SEQ(n)
dla n = 1, 2, 3, 4 oraz 6.
SEQ = s

//by mniej pisać
s
0 = 0
s
1 = 1/(s
0 + 1) = 1
| | 12 | | 7 | |
s6 = 1/ |
| = |
| ? |
| | 7 | | 12 | |
30 mar 17:47
Hugo: byk

s
4 − s
6 źle mam ale drobne to sb w zeszycie zmienilem
30 mar 17:51
Hugo: 3.)
dla ciągu geometrycznego
Sn = S0 * 3n
dla reku
Sn+1 = Sn *3
30 mar 17:54
Hugo: 4 ktos umie

?
30 mar 17:59