HELP!!
ola:

BŁAGAM

oblicz x
DE jest równoległe do AB
FE jest równoległe do DB
30 lis 18:01
ola: GODZIU POMÓŻ! xD
30 lis 18:10
ola: HELP
30 lis 18:16
Godzio:
| CA | | CD | |
| = |
| => CE=CD = CA−2=4
|
| CB | | CE | |
| CF | | CD | | FD | | CE | | CF | |
| = |
| = |
| |
| = |
|
|
| CE | | CB | | EB | | EB | | FD | |
srpróbuj sama
30 lis 18:21
ola: dlaczego jest CA − 2 =4
30 lis 18:23
Godzio: CA−2 =CD po rysunku
30 lis 18:25
ola: i w ogóle nie kumam tych proporcji
nic się nie da obliczyć z nich...
30 lis 18:25
ola: może jakaś wskazówka jak się do tego zabrać? ^^
30 lis 18:27
Godzio:
napisze Ci co czym jest :
CF=CD−x = 4−x
CE=CD=4
CB=6
FD=x
EB=2
4*4=6(4−x)
30 lis 18:28
Godzio: to wszystko co napisałem to jest TALES
30 lis 18:29
ola: uff pokapowałam tylko pomyliłam się w obliczeniach.
teraz juz wiem gdzie, dzięki. ;33
30 lis 18:33