algebra
Ted: Witam czy korzysta ktoś moze z systemu Sagemath w wersji online?
nie wiem dlaczego nie wykonuje mi się taka funkcja:
def CaesarBruteForceAttack(ciphertext, keyword=None):
for k in xrange(26):
plaintext = CaesarDecrypt(k, ciphertext)
if (None==keyword) or (keyword in plaintext):
print "klucz", k, "tekst jawny:", plaintext
return
ciphertext = 'wziv kyv jyfk nyve kyv tpdsrcj tirjy.'
CaesarBruteForceAttack(ciphertext, 'cymbals')
wszystkie potrzebne funkcje są zdefiniowane nie pokazuje żadnego błędu i nie zwraca wyniku
30 mar 15:21
Ted: podbijam
30 mar 20:44