stereometria
Rupii: Tworząca stożka ma długość l i jest nachylona do płaszczyzny podstawy pod kątem α.W stożek ten
wpisano sześcian tak , że cztery jego wierzcgołki należą do powierzchni bocznej stożka , zaś
cztery pozostałe należą do podstawy stożka .Znajdż długośc krawędzi sześcianu.
Bardzo proszę o pomoc.
30 mar 13:35
Rupii:
30 mar 13:58
dero2005:
Masz odpowiedź ?
30 mar 14:01
Qulka:

r= lcosα
30 mar 14:05
Rupii:
Powinno powstać (2lsinαcosα)/2cosα+√2sinα
30 mar 14:07
dero2005:
r = lcosα
h = lsinα
| | 2lsinαcosα | |
a = |
| |
| | 2cosα+√2sinα | |
30 mar 14:23
30 mar 14:25