matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozniczkowanie
kama:
2xy'−y=3/2x
2
30 mar 12:55
kama:
30 mar 12:57
ICSP:
Dzieląc przez 2x dostajemy równanie
y
3
y' −
=
x
2x
4
1
3
y' + y * (−
) =
x
2x
4
Które jest równaniem liniowym rzędu I.
30 mar 15:35