aa
Hugo: Zdarova Dziadek, как дела
?
30 mar 11:37
Hugo: myślalem cos hobbistycznie ruszyć bibloteki graficzne do cpp ; czytalem ze jest kilka; Alegro,
GT? co polecasz?
Masz jakies TUTORIALE ale takie wideo? konkretnie fajne? bo jak czytam definicje to mi to nic
nie daje −,−
30 mar 11:40
Dziadek Mróz:
Nie bawiłem się w grafikę
30 mar 12:19
Dziadek Mróz:
Co najwyżej Gtk+ ale tylko projekty okienkowe
30 mar 12:20
Dziadek Mróz:
Ty Hugo tak się bierzesz za biblioteki graficzne a czy umiesz dobrze programować? W grafice
trzeba trochę mieć obycie obiektowe, tak mnie się wydaje.
30 mar 13:40
kyrtap: Dziadek jak tam kiełbasa wyszła?
30 mar 14:06
Dziadek Mróz:
Bardzo dobra, trochę tłusta, bo prawie kilo boczku poszło
30 mar 14:34
Hugo:
kiełbasa wyborcza
30 mar 15:41
Hugo: Dziadek Mróz: masz racje wpierw trzeba mieć solidne podstawy; ale to troche zabija mi pasje.
Chce spróbowac napisać graficznie gre chodź najprostrzą 2d. Ostatnio też wracam do kalilunuxa,
dzis udało mi sie w sieci akademików agh podsłuchac paczki danych. Wszystko opiera sie na
sieci lan i nie ma specjalnie kodowania : P Świetną książkę do tego znalazlem co normalnie po
130zl chodzi (polecam biblioteke !)
Dziadek a bimber tez pędzisz
?
30 mar 15:44
Dziadek Mróz:
Śliwowicę, wiśniówkę, czereśniówkę, od znajomych mam kokosowe coś, kilka burbonów i whisky,
zapas piwa na tydzień.
Tak więc jestem gotowy na wojnę i ewentualne zwycięstwo jeszcze
30 mar 16:25
kyrtap: Cały Dziadek
31 mar 00:52
bezendu:
Dziadek bądź jutro na gadu
31 mar 01:00
...: ale mu trujecie dupe
31 mar 01:34
bezendu:
Masz z tym jakiś problem ? Idź wylewać swoje żale gdzieś indziej..
31 mar 01:39
...: nie ja tylko ty masz problem, bo nie potrafisz sobie sam poradzic tylko trujesz tylek
31 mar 07:33
Dziadek Mróz:
bezendu napisz tylko z czego będziesz mi truł tyłek
31 mar 11:22
Draghan: Hugo, podsłuchiwanie cudzych paczek jest nielegalne! Miałem o tym ostatnie laboratorium z Sieci
Komputerowych i Technologii Internetowych.
Pasja...? Skoro masz tę pasję, to się przyłóż do programowania jako takiego. Murarz−pasjonata
nie postawi solidnej ściany, kiedy nie umie dobrej zaprawy zrobić.
Jeśli już będziesz koniecznie chciał, to możesz przyjrzeć się Allegro albo SDL. Z tą drugą nie
miałem do czynienia. A Allegro jest w porządku. Pamiętaj, że Allegro to nie tylko grafika, ale
cała biblioteka do tworzenia gier, więc masz i multithreading, i IO, i dźwięk i timery i całą
masę innych, przydatnych rzeczy. No i nie jest trudna jakoś specjalnie. Polecam.
Ale najpierw naprawdę radzę przysiąść do kodowania. Kiedy ja zaczynałem swoją pasję, nic mnie
nie było w stanie odciągnąć od Pascala i pewnie nawet wtedy trochę schudłem.
31 mar 11:25
bezendu:
C++ teoria
1 kwi 00:37