matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz
asiek:
przedstaw w postaci równania 16
√
2
:2
2
[(
√
2
)
√
2
]
3
30 mar 11:33
Adrenaline:
16
√
2
:2
2
= 2
4
*2
1/2
:2
2
= 2
4+1/2−2
= 2
5/2
=
√
2
5
=
√
32
= 4
√
2
[(√2)√2]3 = [2
1/2
*2
1/2
]
3
= [2
1/2+1/2
]
3
= [2]
3
= 8
30 mar 12:44