matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logatrymy
dipsi:
1
z czego wynika własność że −log
a
x=log
x
a
1
w podstawie
a
29 mar 21:49
Janek191:
Z wzoru:
1
log
a
α
x =
log
a
x
α
29 mar 22:33
pigor:
...,
log
1
a
x
−log
a
x= −
=
log
1
a
a
log
1
a
x
log
1
a
x
=
=
=
−log
1
a
a
log
1
a
a
−1
log
1
a
x
log
1
a
x
=
=
= log
1
a
x
log
1
a
1
a
1
30 mar 01:00