matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz pole i obwód trójkąta ABC
mela:
Oblicz pole i obwód trójkąta ABC AD=6cm CB=6cm CD=4cm
29 mar 19:09
5-latek:
AC= AD
2
+CD
2
AB= AD+DB DB= BC
2
−CD
2
Wzory na pole i obwod znane
29 mar 19:17