matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dziedzina funkcji
OneTwoThree:
Witam Bardzo bym chciał, aby mi ktoś wytłumaczył jak wyznaczyć dziedzinę funkcji: A) f
(x)
= ln(x
2
−3x+2) B) f
(x)
= arcsin
√
x
1+x
C) f
(x)
=
√
x
lnx
29 mar 15:39
Kejt:
A)
https://matematykaszkolna.pl/strona/217.html
B)
http://matinfa.pl/niezbednik/funkcje-arcsin-i-arccos/
C) jak w A ∧ ln x ≠ 0 Jakbyś miał dalej problem, to pytaj − wytłumaczę.
29 mar 15:43
Janek191:
a) x
2
− 3 x + 2 > 0
29 mar 15:43