jak obliczyc?
olalala: | | 4− 23x | |
Do zbioru wartości funkcji f(x)= |
| nie należy liczba: |
| | 4x+8 | |
A.
−16
B.
−23
C.1
D.−2
29 mar 13:46
msp: 4x+8=0
4x=−8
x=−2
D.
29 mar 13:48
msp: ups myślałem ze chodzilo o dziedzine
29 mar 13:48
olalala: tez sie tak rozpędziłam, a tu zbiór wartości i nie pamiętam jak to się robi
29 mar 13:49
msp: można liczyć z pochodnej
29 mar 13:50
5-latek: Ja z kolei proponuje doprowadzić wzor tej funkcji wymiernej do postaci kanonicznej i z tej
postaci odczytamy zbior wartości
29 mar 13:53
29 mar 13:55