matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawd
Adam:
Dane są Zdarzenia A i B oba należą do Ω wykaż ze P(A) + P(A'∩B)=P(B)+P(A∩B')
29 mar 13:15
Eta:
P(A
'
∩B)= P(B)−P(A∩B) i P(A∩B
'
)= P(A)− P(A∩B
'
) dokończ.........
29 mar 14:12