twierdzenie pitagorasa
HELP!! : drabina dlugosci 3,2m oparta jest o sciaane na wysokosci3,1m.Wjakiej odleglosci od sciany
znajduje sie dolny koniec drabiny.Wynik podaj z dokladnoscia do 1cm
30 lis 16:34
kaz: d=√10,24−9,61
30 lis 16:46
HELP!! : coo mozesz mi jasniej to objasnic,,,,
30 lis 17:39
kaz: a drabina−przeciwprostokątna
b ściana−1przyprostokątna
d podłoże−2 przyprostokątna
d=√a2−b2
30 lis 17:43
HELP!! : kaz to jak mam to zapisac w zeszycie

bo mam to podac z dokladnoscia do 1 cm...
30 lis 17:48
kaz: √0,63≈0,8m≈80cm
,
30 lis 17:51
Godzio: 0,79 m=79cm
30 lis 17:52
HELP!! : o ile % skrocimy sobie dorge idac po przekatnej przez plac o wymiarach 60m na 45m.Narysuj jego
boki
pomozcie z takim zadankiem
30 lis 18:10