matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierowności kwadratowe
Józef:
5
3
1−4(m+2)(2+m)<0 ciągle wychodzi mi m∊(−
∞
,−
)∪(−
,+
∞
) a w odpowiedziach jest −2
2
2
zamiast trzy drugie
29 mar 10:49
===:
1−4m
2
−16m−16<0 4m
2
+16m+15>0 Δ=16
√
Δ
=4
5
m
1
=−
2
3
m
2
=−
2
29 mar 11:25