√3 | ||
hp = a | ||
2 |
1 | ||
x = | hp = a U{√3}{6 | |
3 |
x | |
= cos α | |
h1 |
| ||||||||||
= cos α | ||||||||||
h1 |
a √3 | ||
h1 = | ||
6 cos α |
3 a2 | ||
b2 = (0,5 a)2 + h12 = 0,25 a2 + | ||
36 cos2α |
1 | ||
b = √( 0,25 + | ) a | |
12 cos2α |
y | h1 | ||
= | |||
a | b |
a h1 | ||
y = | = U{ a√3}{√9 + 3cos2α | |
b |
a √3 | ||
y = | ||
√ 9 + 1cos2α |
3a2 | 3 a2 | 6 a2 | |||||||||||||||||||||||||||||||
a2 = | + | − | *cosβ | ||||||||||||||||||||||||||||||
|
|
|
1 | ||
1 − cos β = 1,5 + | ||
6 cos2α |
1 | ||
cos β = − 0,5 − | ||
6 cos2α |
a√3 | ||
y = | ||
√9 cos2 α + 13 |
1 | ||
cos β = − 0,5 cos2α − | ||
18 |
a2 | ||
2y2cosβ=2y2−a2 −−−−> cosβ=1− | ||
2y2 |
a 2 | 3a2 | 3a2(3cos2α+1) | ||||
b2= | + | −−−> b2= | ||||
4 | 36cos2α | 36cos2α |
y | h1 | a 2 | b 2 | 3a2 | |||||
= | −−−−> | = | i h1= | ||||||
a | b | y2 | h12 | 36cos2α |
3a2(3cos2α+1) | 36cos2α | |||
cosβ=1− | * | |||
36cos2α | 6a2 |
3cos2α+1 | 1−3cos2α | |||
cosβ=1− | = | |||
2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |