x2+1 | −2x | |||
1. | + | =4x−12 | ||
x−3 | 3−x |
2 | 4x | 1 | ||||
2. | + | = | ||||
x−3 | x+2 | 3 |
2x−4 | 3x−1 | |||
3. | + | =1 | ||
x+2 | x+3 |
x2+1 | 2x | |||
1. | + | =4x−12 , x≠3 | ||
x−3 | x−3 |
x2 + 1 | − 2 x | ||
+ | = 4 x − 12 , x ≠ 3 | ||
x − 3 | 3 − x |
x2 +1 | 2 x | ||
+ | = 4 x − 12 | ||
x − 3 | x − 3 |
x2 + 1 + 2x | |
= 4*( x − 3) / *( x − 3) | |
x − 3 |
26 − 16 | 5 | 26 + 16 | ||||
x1 = | = | x2 = | = 7 | |||
6 | 3 | 6 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |