matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
Prezesik:
Przedział <2,+
∞
) jest zbiorem wartości funkcji:
1
A. f(x) = |
+ 2|
x
B. f(x) = x
2
− 6x + 11 C. f(x) = 3
x
+ 2 D. f(x) = −|x| + 2 w odp jest B, ale czy nie bardziej pasuje D
28 mar 19:54
5-latek:
Otoz nie pasuje tak wygląda wykres funkcji y=−|x|+2
28 mar 19:56
J:
dla D : Z
w
= <2,−
∞
>
28 mar 19:57
Prezesik:
dzieki
28 mar 20:00