matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcja wykładnicza
dipsi:
Wyznacz wartość największa i najmniejszą funkcji f(x)=|2
2−x
−3| w przedziale <−1;2> liczę f(−1)=5 f(2)=1 w odpowiedziach jest fmin=0 fmax=5 co trzeba uwzględnić jeszcze? proszę o wskazówke
28 mar 19:54
===:
28 mar 20:06