proszę o rozwiązanie
elektro: x2−5x−6=0
x3−3x2+2x−6=0
oblicz równanie kwadratowe
narysuj wykres y=3x−5 i oblicz miejsce zerowe
28 mar 19:16
52: Ale super przykłady

x
2−5x−6=0
(x−6)(x+1)=0
x=6 v x=−1
x
3−3x
2+2x−6=0
x
2(x−3)+2(x−3)=0
(x
2+2)(x−3)=0
x−3=0
x=3
28 mar 19:17
J:
równań się nie oblicza, tylko rozwiązuje
1) policz Δ , potem x1 i x2
2) rozłóż na czynniki
3) 0 = 3x − 5 ⇔ x = ?
28 mar 19:18
J:

no to się niepotrzebnie napisałem
28 mar 19:19
5-latek: No to paranoja żeby uczen liceum prosil o narysowanie wykresu funkcji liniowej .
albo o rozwiązanie kwadratowego .
jedynie to równanie to mogę pomoc
x2−3x2+2x−6=0
x2(x−3)+2(x−3)=0
(x−3)(x2+2)=0 dalej to już wiadomo
28 mar 19:20
52: Sorry, ale jak widzę takie przykłady to no po prostu ma się ochotę je tylko rozwiązać, czemu
nie mogę się cofnąć do tamtego poziomu
28 mar 19:22
Mila:
Bo trzeba naprzód iść , po życie sięgać nowe... jak pisał poeta.
28 mar 19:46
52: Tak, trzeba pracować nad sobą co dzień...
Człowiek to taka istota, która ciągle się rozwija, bo jeśli stoi w miejscu to tak naprawdę
zalicza upadek...
Co mi z tego, kiedy człowieka psychicznie wykańczają...
28 mar 19:54
Mila:
Nie daj się...
28 mar 20:25
Mila:
Co będę mogła to pomogę.
28 mar 20:36
52: Bardzo dziękuję

Jak tylko będę miał problem to będę pisał
28 mar 20:39