matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
karolla:
3
Dana jest funkcja f(x)=4−
. Rozwiąż nierówność f(x−1)−f(x+1)>6
x
Prosze o roziwązanie niby proste a mi nie wychodzi W odpowiedzi ma być x∊(−1,0)u(0,1)
28 mar 18:51
5-latek:
3
Jeśli f(x)= 4−
to zapisz tu jak wygladac będzie f(x−1) =
x
i tak samo f(x+1) =
28 mar 19:26