:(
Mietek: Wykonaj rysunki i zaznacz odpowiednie kąty :
1) Kąt nachylenia krawędzi bocznej do płaszczyzny podstawy ostrosłupa prawidłowego
czworokątnego
2) Kąt nachylenia wysokości ściany bocznej do płaszczyzny podstawy ostrosłupa o podstawie
prostokąta
3) Kąt między krawędzią boczną a krawędzią podstawy w czworościanie
4) Kąt między wysokością ostrosłupa prawidłowego trójkątnego a krawędzią boczną
5) Kąt między sąsiednimi ścianami bocznymi ostrosłupa o podstawie prostokąta
28 mar 18:06
Somerset:

1)
28 mar 18:32
Somerset: 2)
28 mar 18:36
Somerset:

2)
28 mar 18:37
Somerset:

3)
niebieskie − podstawa
zielone − krawędzie
28 mar 18:41
Somerset:

4)
28 mar 18:43
Somerset:

5)
Nie jestem pewny co do wszystkiego. Jeśli ktoś doszukał się błędu, to proszę mnie poprawić
28 mar 18:45
Kret:
Rysunki koszmarne
28 mar 18:47
5-latek:

Kolego sympatyczny .
przy rysowaniu bryl przestrzennych stosujemy zasady rzutu równoległego i np. jeśli w kwadrat
to na rysunku będzie wygladal on tak
Przyjmuje się dla kwadratu skrocenie s=0,5 i skrecenie alfa 45
o Tak będzie wygladac rzut
rownolegly kwadratu gdzie A
1B
1= 0,5AB i i C
1C
1= 0,5 CD
jak widzisz otrzymaliśmy rownoleglobok bedacy rzutem ukośnym kwadratu
28 mar 18:55
5-latek: ma być i np. jeśli w podstawie jest kwadrat to .....
28 mar 19:00
Somerset: O kurczę. Następnym razem będę starał się jakoś bardziej do tego dostosować

Dziękuję za
informację i przepraszam za kłopot
28 mar 19:01
Mietek: Pomoże mi ktoś

?
28 mar 19:11
28 mar 19:13
Mietek: oki dzięki
28 mar 19:20
dero2005:

3
28 mar 19:37
dero2005:

4
28 mar 19:39
Mietek: Dzięki dero2005
28 mar 19:57