matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Znajdź trzynasty wyraz ciągu jeśli:
piegusek:
a
3
=0, a
6
= −1
1
2
30 lis 16:14
M:
3 maj 06:01
M:
10 maj 18:52
Miś Uszaty:
Może to byc ciąg tylko arytmetyczny
a
6
−a
3
r=
6−3
3
1
1
r=−
*
=−
2
3
2
a
13
=a
6
+7*r
3
1
a
13
=−
+7*(−
2
2
3
7
a
13
=−
−
=−5
2
2
10 maj 19:31