wielomian
lel: rozłóż wielomian w(x) na czynniki możliwie najniższego stopnia w(x) = x4+x2 + 1
28 mar 16:02
prosta: x4+x2+1=(x2+1)2−(x)2=...
28 mar 16:07
lel: czyli (x2+1)(x2+1) − x2 i to koniec?
28 mar 16:12
yolex: nie. zastosuj wzór skróconego mnozenia a2−b2
28 mar 16:14
5-latek: 
Skorzystaj z ewzoru a
2−b
2=(a+b)(a−b)
28 mar 16:14
kix: lepiej zastosuj wzór na różnicę kwadratów
28 mar 16:14
Metis: A to jeszcze ja

a
2−b
2=...
28 mar 16:17
lel: nie rozumię
28 mar 16:24
PW: ... rozumiem
28 mar 16:36
lel: wiem, przecież to specjalnie....
28 mar 16:40