matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
usuń niewymiernosc z mianownika
Ola:
Usuń niewymierność z mianownika : ______1______
3
√
2
−1
30 lis 15:33
BiebrzaFun :
(
3
√
2
)
2
+
3
√
2
+1
=
=
(
3
√
2
−1)((
3
√
2
)
2
+
3
√
2
+1)
3
√
4
+
3
√
2
+1
=
=
3
√
4
+
3
√
2
+1
(
3
√
2
)
3
−1
3
30 lis 16:28