Pomozecie?
abc: 1.Dwie szkoły maja prostokatne boiska. Przekatna kazdego boiska jest równa 65 m. Boisko w
drugiej szkole ma długosc o 4 m wieksza niz boisko w pierwszej sz
kole, ale szerokosc o 8m ˙mniejsza. Oblicz długosc i szerokosc kazdego z tych boisk.
2.W graniastosłupie prawidłowym trójkatnym wszystkie krawedzie sa tej samej długosci. Suma
długosci wszystkich krawedzi jest równa 90. Wtedy pole powierzchni całkowitej tego
graniastosłupa jest równe?
3.Kazda z szesciu krawedzi szesciokatnej ramki postanowiono pomalowac na jeden z 10 ko− ˙
lorów, przy czym przeciwległe krawedzie maja miec ten sam kolor ,a zadne dwie sasiednie ˙
krawedzie nie moga miec tego samego koloru. Liczba róznych mozliwosci pokolorowania ˙
ramki jest równa?
4.Odchylenie standardowe zestawu danych: 1, 2, 3, 4, 5 jest równe?
28 mar 12:25
Janek191:
z.1
x2 + y2 = 652
( x + 4)2 + ( y − 8)2 = 652
28 mar 12:31
abc: i to tyle?
28 mar 12:33
yolex: 2. 9a=90. a=10. Pole =2pola trójkątów równobocznych +3pola kwadratów.
28 mar 12:34
abc: to bedzie 300 √3?
28 mar 12:36
Janek191:
Wylicz: x i y i to będzie więcej niż połowa
28 mar 12:36
abc: no i dalej co
28 mar 12:38
yolex: Nie.
3x100=300. 2x((100√3)/4)=50√3. Nie możesz dodać tych liczb.
28 mar 12:39
Janek191:
z.4
Kliknij w kolor niebieski po lewej stronie na :
elementy statystyki i poczytaj
28 mar 12:40
abc: czyli 300+50 p {3}
28 mar 12:41
abc: √3
28 mar 12:41
Janek191:
@ abc:
Nie pytaj − no co i dalej, ale napisz ile równa się x i y ?
28 mar 12:44
abc: x=−2 y=2
28 mar 12:52
Janek191:
Aleś wymyślił

x = 56 , y = 33
Jeszcze nie widziałem boiska o ujemnej szerokości.
28 mar 12:58
abc: widocznie zle policzylem
28 mar 13:00