Pomoze ktos ?
abc: 1.Suma miar katów wewnetrznych wielokata wypukłego jest równa 1440◦
Wynika stad, ze liczba boków tego wielokata jest równa?
2.Na loterii jest 20 losów, z których 8 jest wygrywajacych. Kupujemy jeden los.
Prawdopodobienstwo zdarzenia, ze nie wygramy nagrody jest równe?
3.Równanie x² − 4x + 4 = y² opisuje na płaszczyznie?
4.Dany jest romb o boku długosci 4 i kacie ostrym 45◦
. Pole tego rombu jest równe?
5.Liczba przekatnych szesciokata foremnego jest równa?
28 mar 12:24
yolex: 1. (n−2)180=1440. n=?
2. 12/20
3. parę prostych |x−2|=|y|
4. wzór na pole rombu (albo równoległoboku) z tablic
5. n(n−3)/2
28 mar 12:52
abc: 2 .moze byc 3/5?
28 mar 13:35
abc: 1.n=8?
28 mar 13:37
Janek191:
2. Tak
1. Nie 6*180 = 1 080
28 mar 13:42
abc: 1.nie mam takiej odpowiedzi nawet
28 mar 13:49