matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Styczna
M:
−2x
2
Wykaż, że prosta o równaniu y=2(x−3) jest wspólną styczną wykresów f(x) =
i
3(x−1)
g(x) =(x−1)(x−2)(x−3). Wyznacz współrzędne punktów styczności
28 mar 12:23
Janek191:
28 mar 13:20
5-latek:
Janek
bardzo ladny wykres CI wyszedł
28 mar 13:24