matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
zad:
−t
2
−t mam takie cos i mam podstawic pod to −1 i 1 i wychodzi mi dla −1 o i dla 1 o wam tez?
30 lis 13:37
Nikka:
t=1 to −t
2
− t = −1
2
− 1 = −1−1 = −2 t= −1 to −t
2
− t = − (−1)
2
− (−1) = −1 + 1 = 0
30 lis 13:57