W prostokącie ABCD którego przekątne przecinają się pod kątem 60 stopni
Wishajdu: W prostokącie ABCD którego przekątne przecinają się pod kątem 60 stopni, odległość wierzchołka
A od przekątnej BD jest równa 2√3 cm. Oblicz pole prostokąta KLMN będącego obrazem
prostokąta ABCD w podobieństwie o skali √3.
Bardzo proszę o rysunek i rozwiązanie zadania gdyż nie mam kompletnie pojęcia jak się za to
zabrać.
27 mar 22:30
Wishajdu: Bardzo proszę o pomoc, to naprawdę ważne
27 mar 23:09
Qulka:

pole ABCD=16
√3
Pole KLMN = 3•16
√3 = 48
√3
27 mar 23:24