Śr. geom.
kleszcz: Średnia geometryczna jest na podstawie z matmy

?
27 mar 20:04
Eta:

h=
√x*y −−−średnia geometryczna odcinków x i y
27 mar 20:06
kleszcz: i po co to się liczy

. Na podstawie to jest

?
27 mar 20:10
kleszcz: ?
27 mar 20:13
bezendu:
Nie, na studiach
27 mar 20:13
kleszcz: ok.
27 mar 20:13
Qulka: jest przy okazji ciągów geometrycznych czasem
27 mar 20:14
Qulka: jeśli 3 liczby a,b,c tworzą ciąg geometryczny to b2=ac
27 mar 20:14
bezendu:
Jak Ty coś kleszcz napiszesz to nie wiem czy śmiać się czy płakać...
Jak Ty chcesz maturę zdawać jak Ty podstaw nie znasz, dwa nawet nie wiesz co Cię obowiązuję.
Chyba wyczuwam w sierpniu powtóreczkę
27 mar 20:14
kleszcz: Bez przesady, akurat średniej geometrycznej nie wiedziałem, resztę wszystko wiem.
27 mar 20:16
Gustlik: To z trójkątem, co pokazała Eta już nieraz mi się przydało w zadaniach. To można dowieść z
podobieństwa trójkątów.
27 mar 23:18
yolex: Jest. I jest też związek między średnią arytmetyczną i geometryczną. Zobacz na ostatni zbiór,
który na swojej stronie opublikowała cke.
28 mar 00:15
daras: @
kleszcz jest już w przedszkolu ale pewnie nie chodziłeś
28 mar 06:34
daras: jest tez na fizyce Fg = √F1F2 ale tego się nie nazywa
28 mar 06:35
28 mar 11:25
AS: Jest czy nie jest,znajomość może się zawsze przydać.
28 mar 12:02
yolex: O tą zależność mi chodzi. Na niej jest opartych mnóstwo zadań typu "wykaż, że..." Zobacz sobie
ten zbiorek.
Jeśli cke tworzy i rekomenduje, to każdy rozsądny maturzysta się z tym zapoznaje.
28 mar 12:25