taka wartosc
funkcja: f(x)=|x−3|+1 (x€<0,6>) . podaj dziedzine funkcji g(x)=f(4−x) ? Jak sie zabrac za tego typu
zadania , gdzie nie jest x−4 , tylko 4−x..?
27 mar 18:52
funkcja: Refresh
27 mar 19:05
funkcja: I jeszcze raz→
27 mar 19:15
Eta:
Df=<0,6>
h(x)=f(−x) −−− wykres f(x) symetryczny względem osi OY to
Dh= <−6,0>
g(−x+4) −− wykres h(−x) przesunięty w lewo o 4 jednostki to
Dg= < −6−4, 0−4>= <−10, −4>
27 mar 19:19
funkcja: Dziekuje Eta

jesli masz troche czasu wolnego to mam jeszcze problem z paroma zadankami

Podaj najwieksza wartosc funkcji f(x)=8sinx+8cosx. Doszedlem do momentu gdzie
f(x)=8
√2cos(45−x) wiem ze odp to wlasnie 8
√2 ale dlaczego?

27 mar 19:42
Eta:
−1≤cosx≤1 /*8√2
−8√2≤cosx≤8√2 ZW= <−8√2, 8√2>
ogólnie tak : y= A*cosx ⇒ ZW= <−A, A> ( to największe wychylenie ( amplituda)
27 mar 19:46
funkcja: Wielkie dzieki ! W koncu wiem skad sie to bierze

Kolejne to : podatawa ostroslupa jest trojka ABC o bokach 5,6,7. Jesli miary katow , jakie
tworza krawedzie boczne ostroslupa z jego podstawa sa rowne , to spodkiem wysokosci jest punkt
przeciecia:
a)Srodkowych ABC
b)Symeyralnych bokow trojkata ABC
c)dwusiecznych trojkata ABC
d)Wysokosci trojkata ABC
Dlaczego akurat taka odpowiedz prosze o uzasadnienie
27 mar 19:57
Eta:
Jeżeli krawędzie boczne są nachylone do podstawy pod tym samym kątem, to
spodek wysokości pokrywa się ze środkiem okręgu opisanego na podstawie
zatem odp: ......
27 mar 20:04
funkcja: Metoda eliminacji odp B

a jesli to bylby t.rownoboczny ?
27 mar 20:36
funkcja: tutaj to sobie narysowalem,ale znacznie pomogla mi Twoja podpowiedz. dot środka okregu
opisanego na podstawie
27 mar 20:38