1 | ||
Vs=V= | π*R2*h | |
3 |
α | r | |||
tg | = | /*R | ||
2 | R |
α | ||
R tg | =r | |
2 |
α | ||
R=r ctg | ||
2 |
h | ||
tgα= | ||
R |
α | ||
h=r ctg | *tgα | |
2 |
1 | α | α | ||||
V= | π*(r ctg | )2*r ctg | *tgα⇔ | |||
3 | 2 | 2 |
α | ||
3V=π*r3*ctg3 | *tgα | |
2 |
| |||||||||||
r3= | |||||||||||
π*tgα |
4 | ||
Vk= | π*r3 | |
3 |
| α | ||||||||||||
Vk= | =4V*tg3 | *ctgα | |||||||||||
tgα | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |