wartosc bezwzgledna
pidzama: Rozwiąż równania:
a) |x+3|= 3
b) |10−3|= x
c) |√2+x|= √2
27 mar 14:56
J:
a) ⇔ x + 3 = 3 lub x + 3 = − 3
b) x = 7
c) tak jak a)
27 mar 14:58
pidzama: a czy w przykładach a i c X nie będzie równy 0?
27 mar 15:04
J:
a) x = 0 lub x = − 6
27 mar 15:05
Marek216: Tak 0 lub −6 w a J sie za bardzo rozpędził.
27 mar 15:06
J:
c) x = 0 lub x = − 2√2
27 mar 15:06
Marek216: Sry J nie przeczytałem twojego wpisu i myślełem że miałeś inne odpowiedzi skoro napisała tak
pidzama
27 mar 15:06
J:
to podstawcie sobie w a) x = − 6 i policzcie
27 mar 15:07
J:
o czym Ty Marek216 piszesz ? ... gdzie się rozpędziłem ?
27 mar 15:08