geometira analityczna
wiolaaa: Podstawa AB trójkąta równoramiennego ABC zawiera się w prostej o równaniu y= x+ 2 ,
wierzchołek A =( −4, −2), wierzchołek C = (2, −3). Oblicz pole tego trójkąta.
27 mar 14:44
Marek216: Wyznacz równanie wysokości prostopadłej do prostej zawierającej bok AB przechodzącą przez punkt
C, później wyznacz punkt przecięcia owych prostych i z pomoca wektora przeciwnego wyznaczysz
punkt B. Pole też możesz obliczyć użwywając wektorów.
27 mar 14:47
Marek216: Chyba, że nie umiesz obliczać wektorów ? To zmieniało by postać rzeczy.
27 mar 14:48